Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Répaleves

2015.09.23

repaleves.jpg

Nem is hittem volna, hogy egy snassz répaleves ilyen finom lehet! Sajnos csak fél adagot csináltam belőle kettőnknek, pedig nem lett volna gond a maradék elfogyasztása sem!

 

Hozzávalók 4 tányér leveshez:

40 dkg sárgarépa, megtisztítva, felkarikázva

5 dl húsleves

2 dl tejszín

1 babérlevél

1 fej hagyma

1 teáskanál szárított kapor

só, bors, citromlé, olaj, szerecsendió

A répakarikákat a húslevesben megfőzöm (ne legyen túl puha, mert nem jó, ha szétesik), majd egy szűrőkanállal kiszedem őket. Néhányat félreteszek a tálaláshoz.

A hagymát felaprítom, olajon megdisztelem és beleteszem a levesbe. Hozzáadom a babérlevelet és a kaprot; sózom, borsozom, öt percig főzöm. Átöntöm a turmixba, beleteszem a répát is és simára turmixolom.

Mehet vissza a lábosba, hozzáöntöm a tejszínt, kevés citromlével és reszelt szerecsendióval ízesítem. Csak annyi ideig melegítem, hogy a tejszínnel lehűtött leves ismét forró legyen. A félretett répakarikákkal tálalom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.