Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Spanyol csirkeleves babbal

2015.07.30

Hozzávalók 2 személyre:

2 egész csirkecomb, alsó- és felsőcombra szétvágva

20 dkg kolbász (pl. chorizo), felkarikázva

1 fej hagyma, aprítva

1 nagy krumpli, felkockázva (nálam most édesburgonya volt)

1 fehérbab konzerv (400 grammos), leszűrve

fél liter húsleves

1 nagy paradicsom, felkockázva

1 csomó friss petrezselyem, felaprítva

spanyolleves.jpg

Olajat forrósítok egy lábosban. Elősütöm rajta a csirkecombokat, kiveszem és félreteszem. A maradék olajon a kolbászt sütöm meg, azt is kiveszem. Ezután a hagymát pirítom meg - ha kell még olaj, akkor pótolom -, majd felöntöm a húslevessel. Beleteszem a paradicsomot, az elősütött csirkecombokat és a burgonyát. Lefedve, lassú tűzön puhára főzöm, majd beleteszem a sültkolbász-karikákat és a babot is.  Sózni nem biztos, hogy kell, mert a húsleves és a kolbász is elég sós. Miután a bab is átmelegedett, rászórom a petrezselyemzöldet és tálalom. 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.