Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tejszínes-sonkás borsóleves

2017.10.02

Egy külföldi szakácskönyvben találtam ezt a receptet, és kíváncsi voltam, hogyan fog ízleni a borsóleves tejszínnel és főtt sonkával. Nos, a recept egyszerűsége ellenére olyannyira ízlett, hogy a receptet ide is el kell mentenem smiley

 

Hozzávalók 2 nagy tányér leveshez:

1 kis fej hagyma, felaprítva

1 kisebb sárgarépa kis kockákra vágva,

1 zellerszár, kis kockákra vágva

2 dl zöldborsó

fél liter csirkehúslé (vagy más alaplé)

5 dkg főtt sonka, kis kockára vágva

1 csapott evőkanál liszt

1 dl tejszín

só, bors, olaj

img_4206.jpg

Olajat forrósítok egy lábosban és kevergetve megpirítom rajta a hagymát, répát, zellert. Rászórom a lisztet, egy percig még kevergetve pirítom, majd felöntöm a húslevessel. Beleteszem a zöldborsót és a sonkát, 10 percig (illetve amíg a zöldségek kellően megpuhulnak) lassan főzöm. Közben borssal fűszerezem és sózom, ha szükséges. Belekeverem a tejszínt is, még egy perc főzés – és már kész is!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.