Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltike - finom levesbetét

2016.02.22

toltike.jpg

Az ország északkeleti részén lakók biztosan ismerik, nekem mindezidáig viszont ismeretlen volt a "töltike". Mivel teljes sikert aratott, muszáj elmentenem a receptjét.

Ahogy én készítettem:

3 zsemlét vízbe áztattam.

Egy fej hagymát felaprítottam, olajon megdinszteltem. Hozzákevertem kb. 30 dekányi, nagyobb darabokra vágott csirkemájat és egy csokor aprított petrezselyemzöldet. Még egy percig kevergettem, majd levettem a tűzről.

A zsemléket jól kinyomkodtam, hozzáadtam a májas keveréket, fűszereztem (só, bors, majoranna). Jól összekevertem. Közepesen lágy masszát kell kapni.

Ezután a masszát kétfelé osztottam, hurka alakúra formáztam és szorosan folpack fóliába csavartam. Gyöngyöző vízben kb. fél óra alatt megfőztem (de a húslevesbe téve is meg lehet főzni).

Kivettem, kicsomagoltam, majd rövid pihentetés után szépen lehet szeletelni.

A töltelék hozzávalói és fűszerezése természetesen ízlés szerint variálható.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.