Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Toszkán kenyérleves - Aquacotta

2011.11.01

Az aquacotta szó szerint vízben főttet jelent; valószínűleg ez az étel is az olasz paraszti konyhákból ered: víz, száraz kenyér és egy kis paradicsom mindig akadt a főzéshez.

Egy kis fantáziával kevés hozzávalóból tartalmas leves készíthető.

 

p1150401s.jpg

 

Hozzávalók 2 nagy adaghoz:

2 szelet szikkadt kenyér

1 nagy fej hagyma, felaprítva

2 közepes paradicsom, kis kockákra vágva

egy darabka zellerszár felaprítva (én egy kb. 5 cm-es darabot használtam, de helyettesíthető aprított zellerzölddel is)

néhány bazsalikomlevél

2 tojás

 

A hagymát 2 evőkanálnyi olivaolajon, közepes lángon megdinszteltem, pépesre pároltam. (Ehhez lehet önteni rá csöppnyi vizet, én egy kortynyi fehérbort öntöttem hozzá.) Ezután hozzáadtam a paradicsomot, zellert, bazsalikomot és kb. 1 dl vizet. 20 percig főztem, majd felöntöttem fél liter húslevessel (vagy vízzel), és még 15 percig főztem.

Amikor elkészült, óvatosan beleöntöttem a feltört tojásokat, és még 2-3 percig főztem kis lángon. A tojás sárgája folyós maradjon.

A tányér aljára egy szelet kenyeret tettem és erre mertem a forró levest.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.