Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zöldséges babos leves

2010.02.26

Ez is egy szupergyorsan elkészíthető leves, tovább tart felaprítani

a hozzávalókat, mint maga a főzés. J

 

Kép

1 fej hagyma, aprítva

1 gerezd fokhagyma, aprítva

1 szál póréhagyma, karikára vágva

5-6 dkg szalonna, kis kockákra vágva

1 sárgarépa, kockákra vágva

1 szál zeller (v. kis gumó), felkockázva

1 doboz konzerv bab (nettó 25 dkg)

2-3 fej gomba, darabolva (elhagyható)

1 fél teáskanál majoranna

2 babérlevél

6-7 dl csirkeleves

étolaj

Egy lábosban felhevítem az olajat, beleteszem a szalonnát,  hagymákat, répát, zellert, kevergetve kicsit pirítom, majd közepes

lángon, lefedve pár percig párolom (nehogy odakapjon!)

Ezután hozzáöntöm a húslevest, beleteszem a gombát, babérlevelet, ízesítem majorannával, és ha a húsleves nem elég sós, akkor sóval is. Lefedve, közepes lángon főzöm 6-8 percig, majd beleteszem a babot, még egy percig főzöm, és máris tálalom.

Forrás: GoodFood

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.