Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zöldségleves garnélával

2010.08.23

 

Nem igazán szeretem a gyorsfagyasztott zöldségkeverékeket, pláne nyáron, amikor annyi friss van! De néha jó szolgálatot tesznek, főleg, ha sokféléből kell kis mennyiség, mint például ehhez az extragyorsan elkészíthető leveshez:

Kép

 

15 dkg garnéla

20 dkg ázsiai zöldségkeverék (wok keveréket vettem, ebben most volt bébirépa, bébikukorica, cukorborsó, piroshúsú paprika, zöldbab, spárga)

póréhagyma (kb. 5-6 cm hosszú darab), gyufaszálnyi csíkokra vágva

1 ujjnyi gyömbér, felaprítva

6 dl húsleves

szójaszósz

 

A húslevesbe tettem a gyömbért, a pórét, a zöldségkeveréket és egy evőkanálnyi szójaszószt. Addig főztem, míg a zöldségek megpuhultak, majd beletettem a rákocskákat, és még egy percig főztem.

Tálaláskor kevés friss snidlinget szórtam rá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.