Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Angol muffin (english muffin)

2013.07.05

Kedvelt, lapos zsemlécskék; klasszikus kiegészítője a Benedikt-módra készült tojásnak. Kevés munka van vele, de két órát rá kell szánni a kelesztési idők miatt.

 

p1190828s.jpg

Hozzávalók (ebből a mennyiségből nekem 10 darab lett):

42 dkg liszt

3 dl tej

2,5 dkg élesztő

2,5 dkg cukor

fél teáskanál só

5 dkg olvasztott vaj

néhány evőkanál rétesliszt a szóráshoz

 

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom.

A lisztet a sóval, olvasztott vajjal és a felfuttatott élesztővel együtt tésztává dagasztom, lefedem és egy órán át kelesztem.

A kelt tésztát rétesliszttel borított gyúródeszkára borítom és kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtom. A tetejét is megszórom rétesliszttel.

Egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire teszem. A szaggatáskor leeső részekből is formáztam zsemléket.

További 45 percig pihentetem.

A sütőt 170 fokra előmelegítem.

Egy palacsintasütőt vékonyan megkenek vajjal. A muffinokat oldalanként 1-1 percig sütöm, míg szép aranybarna színt kapnak. Visszateszem őket a tepsire, és a 170 fokos sütőben további 7-8 perc alatt készre sütöm őket.

 

Tojás Benedikt módra, recept:

http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/reggelire/tojas-benedikt-modra--egg-benedict-.html

p1190829s.jpg

 

 

Angol muffin sonkával és friss csírával:

 

p1190897s.jpg

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.