Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Burgonyapelyhes kenyér vagy zsemle

2011.07.29

Hozzávalók:

30 dkg kenyérliszt (BL 80)

20 dkg búzarétesliszt (BFF 55)

3 evőkanál burgonyapehely

3 dl langyos víz

1 evőkanál só

2 teáskanál cukor

3 evőkanál étolaj

1 evőkanál sikér

késhegynyi aszkorbinsav

2,5 dkg friss élesztő

 

A hozzávalókat dagasztótálba teszem, az élesztőt a tetejére morzsolom. Laza tésztává dagasztom, majd 1 óráig kelesztem. Ekkor lisztezett deszkán kicsit átgyúrom, majd sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába teszem. Még fél óráig kelesztem.

A tetejét megkenem tojássárgájával, és megszórom tetszés szerint magokkal.

220 fokon 10 percig sütöm, majd 190 fokon 30-40 perc alatt készre sütöm.

Ugyanebből a tésztából zsemléket is szoktam sütni, ebből a mennyiségből 8-9 darab lesz.

 

p1190641s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.