Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Focaccia

2010.05.22

40 dkg liszt (teljes kiőrlésűt és réteslisztet kevertem)

2 dkg élesztő

2,5 dl meleg víz

1 teáskanál cukor

2 teáskanál só

olivaolaj

a tetejére: nagy szemű tengeri só, kakukkfű

 

Kép

A melegvízbe szórom a cukrot és az élesztőt, elkeverem és 10 percig pihentetem. Hozzáadom a lisztet, a sót, 2-3 evőkanál olivaolajat és összedagasztom. Egy óráig pihentetem.

Lisztezett felületen kb. 1 cm vastagra nyújtom. Olajjal vékonyan kikent sütőlemezre teszem. A tetejét az ujjaimmal benyomkodom, hogy kis gödröcskék legyenek rajta. Megkenem olivaolajjal, hintek rá egy kevés nagy szemű sót és szárított kakukkfüvet. 220 fokos sütőben 20 perc alatt megsül.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.