Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Foszlós fonott kalács

2012.10.02

Sikerült egy finom kalácsreceptet kikísérletezni, aminek rendkívül könnyű, foszlós tésztája van. Elkészíteni is egyszerű, még az élesztőt sem kell felfuttatni.

Le is lehet fagyasztani – kipróbáltam -, szobahőmérsékleten felengedve ugyanolyan finom a tésztája, mint frissen.

Egy darabot félretettem pár napig, és azt tapasztaltam, hogy két nap után is puha volt. Szóval minden szempontból tökéletes!

 

50 dkg finom liszt

2 dkg élesztő

3 dl tejszín

1 tojás

6 dkg cukor

csipet só

valamint egy tojássárgája a kenéshez.

Az összes hozzávalót dagasztótálba tettem és géppel szép könnyű tésztát dagasztottam. Egy óráig hagytam kelni, majd három részre osztottam, hurkákat sodortam belőle és egyszerűen összefontam.

A tetejét tojással lekentem és 180 fokon kb. fél óra alatt megsütöttem.

 

image.jpeg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.