Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Franciakenyér

2009.08.26

Ezt a receptet nagyon szeretem: finom, vastag, ropogós héjú bagettem lesz! Rendszerint rögtön dupla adaggal készítem.

 

kenyer.jpg

14 dkg búzadarára

2 dl forró vizet öntök, összekeverem és kicsit kihűtöm.

Közben 1,5 dl langyos vízben 2 dkg élesztőt és egy teáskanálnyi cukrot elkeverek.

Dagasztótálba teszek 30 dkg lisztet, egy lapos teáskanálnyi sót, a langyosra hűlt darát és a vízben feloldódott élesztőt.

Alaposan összedolgozom. 45 perc pihentetés után egy rudat formázok belőle és lisztezett sütőlapra teszem. További 15 percig pihentetem.

Sütés előtt tejjel megkenem a tetejét.

240 fokos sütőben sütöm 15 percig, majd 180 fokon további 30 percig.