Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gyors kifli

2016.03.02

Ez a recept azért gyors, mert nem kell keleszteni a tésztát.

gyorskifli.jpg

20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

20 dkg fehér kenyérliszt

2,5 dl langyos tej

2,5 dkg élesztő

2,5 dkg olvasztott vaj

1 teáskanál cukor

1,5 teáskanál só

Az élesztőt a cukrozott tejben felfuttatom.

A liszthez hozzáadom az olvasztott vajat, sót és az élesztős tejet.

Megdagasztom, két cipóra osztom. (Keleszteni nem kell.). Az egyik cipót nagy vékony, kör alakúra kisodrom, négy körcikkre vágom. A cikkeket kifli alakúra sodrom, sütőpapírra bélelt tepsire teszem. A tetetét tejjel (vagy esetleg tojássárgájával) megkenem.

A sütőt 220 fokra melegítem. Amíg melegszik, addig a kiflit pihentetem, ennyi kelesztés elég is lesz neki. A forró sütőben 20 perc alatt megsülnek a kiflik.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.