Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mama pogácsája

2009.08.31

A kedvenc pogácsám a nagymamám receptje szerint készül. Frissen a legjobb, de fagyasztani is lehet.

 

Kép

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

1 tojás

25 dkg margarin

1 dl tejföl

1 csapott evőkanál só

2 dl tej

1 teáskanál cukor

5 dkg élesztő

 

a tetejére: 1 tojás és reszelt sajt.

 

A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és meleg helyen pihentetve felfuttatom.

A többi hozzávalót dagasztótálba teszem, hozzáadom az felfuttatott élesztőt, és simára dagasztom. Egy óráig letakarva kelesztem.

Kisodrom (kb. 2 cm vastagságúra), megkenem a tetejét a lazán felvert tojással, bevagdosom, megszórom a sajttal és kiszaggatom. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöm (kb. fél óra)