Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Naan-kenyér

2012.07.17

A naan-kenyér népszerű, indiai laposkenyér. Szaftos ételekhez, mártogatósokhoz kiváló kísérő. Most frissen ettük (curry-s hússal), de a megsült kenyérkéket le is lehet fagyasztani.

 

p1170699s.jpg

12 darabhoz:

25 dkg liszt

1 dl langyos víz

1 csapott teáskanál porélesztő (kb. egy fél zacskónyi) vagy 1,5 dkg friss

1 teáskanál cukor

2 teáskanál só

1 tojás

2 evőkanál joghurt

1 evőkanál étolaj

 

Az összes hozzávalót dagasztótálba tettem, és megdagasztottam. 45 percnyi pihentetés után lisztezett deszkára borítottam, kicsit átgyúrtam, és 12 darabra vágtam.  Sodrófával vékonyra nyújtottam, kb. 2-3 mm vastagságúra.

Egy teflonserpenyőt felforrósítottam, és olaj nélkül megsütöttem benne a kenyérkéket: mindkét oldalát 3-4 percig sütöttem, közben helyenként fel is fog hólyagosodni, de az a jó!

 

p1170708s.jpg

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.