Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sajtos-oregános zsemle

2012.02.18

Ezt a zsemlét annak ajánlom, aki nem szereti a keményebb, ropogós héjú zsemléket.  A tészta is könnyű, lágy. Az oregánó ízlés szerint elhagyható vagy más zöldfűszerrel helyettesíthető.

Ebből a mennyiségből nekem 9 nagyméretű zsemlém lett, legközelebb inkább 12 részre osztom.

 

p1150773s.jpg

 

Hozzávalók:

70 dkg liszt – fele-fele arányban finomliszt és rétesliszt (BFF55)

5 dl langyos tej

5 dkg élesztő

5 dkg olvasztott vaj

10 dkg reszelt sajt (ebből picit félretettem a teteje megszórásához)

2 teáskanál só

1 teáskanál cukor

2 teáskanál szárított oregánó + 1 teáskanálnyi majd a tetejére

1 tojás a kenéshez

 

A tésztához nem kell külön felfuttatni az élesztőt. Az összes hozzávalót tálba tettem, megdagasztottam (a tészta nagyon lágy lesz, de úgy a jó), majd egy órán át kelesztettem.

Ezután a tésztát 9 részre osztottam, megformáztam a zsemléket és sütőpapírral borított tepsire tettem. A tetejét sajttal és oregánóval megszórtam és 180-190 fokos sütőben kb. fél óra alatt készre sütöttem.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.