Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sokmagvas zsemle tönkölyliszttel

2018.02.27

zsemle.jpg

Hozzávalók:

25 dkg kenyérliszt

25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

4 evőkanál mag, vegyesen (pl.: napraforgó-, chia-, szezám-, len-, tökmag)

1 teáskanál só

1 mokkáskanál cukor

2,5 dkg friss élesztő

5 dkg olvasztott vaj

2 evőkanál tejföl

kb. 1,5 dl langyos víz

A langyos vízben elkeverem a cukrot és az élesztőt, hagyom felfutni.

A többi hozzávalót dagasztótálban elkeverem, hozzáadom a felfuttatott élesztőt, és géppel megdagasztom (szükség esetén kevés langyos vizet lehet hozzáadni. Másfél órányi kelesztés után a tésztából 8 zsemlét formázok, sütőpapírral béltelt tepsire teszem, és még 20-30 percig pihentetem. 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsül.