Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sajtos-szalonnás lepényke

2016.02.02

Reggelire, lágy tojáshoz isteni! Korábban is elkészíthető, fagyasztani is lehet.

Én előző este megsütöttem, majd másnap reggel a pohárban sült tojások mellé a sütőbe téve átmelegítettem.

szalonnaslepenyke.jpg

Hozzávalók (4 adaghoz):

5 vékony szelet szalonna

225 g liszt

25 g hideg vaj

1,5 teáskanál sütőpor

60 g reszelt cheddar sajt

1,5 dl tej

1 evőkanál ketchup

fél teáskanál Worchestershire szósz

 

A szalonnát sütő grillfokozatán ropogósra sütöttem, kihűtöttem.

A lisztet elkevertem fél teáskanál sóval és a sütőporral, majd elmorzsoltam benne a hideg vajat. Hozzáadtam a sajt felét, és az apróra vágott szalonnát.

A tejben elkevertem a ketchupot és a Worchestershire-szószt, a liszthez adom és összekeverem.

Lisztezett munkalapra borítom a tésztát, 18-20 cm átmérőjű kerek lepényt formálok belőle. Megszórom a maradék reszelt sajttal, 8 körcikkre vágom, és sütőpapíros tepsire teszem.

180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt sül meg.

(GoodFood)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.