Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csirkés rizibizi

2009.02.05

 

Kép

Tudom, a rizibizi nem egészen ezt jelenti az általános szóhasználatban, de nekem gyerekként ez volt a Rizibizi! Nagymamám szokta csinálni, szerintem nem egészen ezzel a módszerrel, de mivel mindig finom, szaftos volt a rizs és soha nem száraz, én a jól bevált rizottó-módszerrel készítem:

 1 l csirkehúsleves

fél kg főtt csirkecomb, darabolva

4-5 db csirkemáj, vajon megsütve és darabolva

két sárgarépa, kis kockára vágva

1 fehérrépa, kis kockára vágva

2 dl zöldborsó (mirelit is lehet)

1 fej hagyma

3 dl kerekszemű rizs

fél dl fehérbor 

2 ek. vaj, 2 ek. olivaolaj

A vaj és olivaolaj keverékén a hagymát megfonnyasztom, rászórom a rizst, és főj átforgatom, hogy a rizst mindenhol bevonja az olaj. Ráöntöm a fehérbort, és egy-két percig nagy lángon kevergetem a rizst, majd hozzáadom a sárgarépát, fehérrépát, borsót, és kevés levessel felöntöm.
Közepes lángon, a levest kis mennyiségenként adagolva, folyamatosan kevergetve puhára párolom a rizst és zöldségeket.
 
Ha elkészült, hozzákeverem a csirkehúst és a májat, majd tálalom.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.