Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Orzotto - rizottó gersliből

2013.03.12

Most először próbáltam ki, hogy milyen is lehet egy „rizottó” rizs nélkül. Helyettesítőként hántolt árpát, vagyis gerslit használtam. Ha különbséget kellene tenni a kétfajta rizottó között, akkor csupán annyit vélek felfedezni, hogy a rizzsel készült icipicit krémesebb – talán a magasabb keményítőtartalom miatt -, de a gerslis változat sem maradt le sokkal. (Az orzotto név az olasz elnevezésből ered.)

 

Hozzávalók:

1 fej hagyma, felapírtva

1 zellerszár, felaprítva

10-15 dkg darált sertéshús

2 dl gersli

1 dl száraz fehérbor

kb. fél liter húsleves

friss reszelt parmezán

 

Az étel ugyanúgy készül, mint a rizottó. Ez esetben darálthússal és spenóttal így:

Az apróra vágott hagymát és kevés szárzellert megdinsztelem. Erre jön a darálthús, kevergetve megpirítom, majd következik a gersli. Ezzel is jól elkeverem, felöntöm kevés borral, majd amikor a bor elfőtt, akkor lassanként adagolom hozzá a húslevest és kevergetve készre főzöm. Mikor kész, akkor teszem bele a spenótleveleket és némi reszelt parmezánt. Sózni csak akkor kell, ha a húsleves nem elég sós.

Rizottórecept: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/rizs/risotto.html

 

 

p1190255s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.