Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Paella

2009.02.21

 

Kép

Hozzávalók:

 

1 szál kolbász (gyulai) karikára vágva

1 csirkemell, kockákra vágva

1 csomag tirgrisrák farok

1 kis üveg kagylókonzerv

1 fej hagyma, aprítva

2-3 gerezd fokhagyma, aprítva

csipet sáfrány

1 nagy paradicsom, hámozva, magozva, kis kockára vágva

kb. egy liter húsleves

2 bögre kerekszemű rizs

 

Egy nagy serpenyőbe kevés olajat hevítek, és csirkét, kolbászt, rákot külön-külön egymás után pár percig elősütöm, és mindent kiveszek a serpenyőből.

A serpenyőbe ezután öntök még egy kevés olajat (ha szükséges), és megpárolom rajta a hagymát és fokhagymát, majd a rizst beleöntöm, jól elkevergetem és ráöntöm a húslevest és beleteszem a sáfrányt. Tíz percig nagy lángon főzöm fedő nélkül, majd hozzáadom a  paradicsomot, húst, kolbászt, rákot, kagylót. Alacsony lángon, kevergetés nélkül további 10 percig főzöm, majd a tüzet elzárva etakarom és fedő alatt öt percig pihenni hagyom.

 

(Rob Fennie receptje alapján)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.