Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Paradicsomos, zöldséges rizs

2010.02.18

Ezt a finom zöldséges rizst most köretként ettük, de önálló ételként is megállja a helyét!

 

Kép

 

Hozzávalók:

1 bögre rizs

2 bögrényi, kis kockára vágott zöldség, nálam most sárgarépa, cukkini, kaliforniai paprika és szárzeller volt

1 kis fej aprított hagyma

paradicsomlé (ha nagyon sűrű, akkor vízzel vagy húslevessel higítva)

 

A hagymát olajon megdinsztelem, rászórom a rizst, és jól megkeverem, hogy a zsiradék minden rizsszemet bevonjon. Felöntöm a híg paradicsomlével, fűszerezem sóval, borssal és a szokott módon megfőzöm.

A kis kockára vágott zöldségeket kevés olajon pár perc alatt, kevergetve megpirítom, majd a kész rizzsel összekeverem és máris tálalom.

Úgy az igazán finom, ha a rizst nem főzzük teljesen szárazra, maradjon szaftosabb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.