Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rizssaláta garnélával

2009.05.29

 

Kép

 

A maradék főtt rizs remekül hasznosítható ebben a receptben, és a hozzávalók is ízlés szerint variálhatóak. Én most így készítettem:

 

15 dkg kerek szemű rizs

10 dk kígyóuborka

1 ek. kapribogyó

néhány olivabogyó

egy maréknyi garnéla

egy csokor petrezselyem

 

öntet:

kb. 0,5 dl olívaolaj

1 lime reszelt héja és leve

1 ek. halszósz

csipet tengeri só és frissen őrölt bors

 

 

A rizst sós vízben megfőzöm (nem túl puhára), majd leszűröm és lehűtöm.

Közben a garnélát 1-2 perc alatt megpárolom, az uborkát kis kockára, az olajbogyót szeletekre vágom, a petrezselymet összeaprítom.

 

A hozzávalókat salátástálban összekeverem, az öntettel is összeforgatom, és lehűtve tálalom.

- 2 adag -