Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Avokádós ráksaláta

2009.10.30

2 adaghoz:

 

1 avokadó

10 dkg előfőzött koktélrák

citromlé, só, bors, fehérbors

tejszín, habbá verve

majonéz

petrezselyem

(nehéz mennyiségeket megadni, mert kóstolgatással áll össze a végeredmény, illetve egyéni ízléstől is függ, hogy több, vagy kevesebb mártással készüljön).

 

Az érett avokadot villával összetöröm. Meglocsolom citromlével, ízesítem sóval, fehér borssal, kevés aprított petrezselyemmel, teszek bele kevés majonézt és jól összekeverem.

Két tányérra 1-1  köretformázó gyűrűt teszek, és elosztom bennük az avokádókrémet. Hűtőbe teszem.

A koktélrákokat  megmosom,  lecsepegtetem. A tejszínt és a majonézt összekeverem, ízesítem sóval, borssal, citromlével. Hozzákeverem a rákokat, és az avokádós krém tetejére kanalazom. Tálalásig behűtöm, majd óvatosan lehúzom róla a gyűrűt.

Házi brióssal  tálalom.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.