Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bab-borsó saláta

2009.05.20

Volt egy kevés maradék cukorborsóm, amit fel kellett használni, így lett ez a saláta:

 

Kép

Hozzávalók:

1 doboz fehérbab konzerv leszűrve, lecsepegtetve

1 maréknyi zöldbab

1 maréknyi cukorborsó

1 póréhagyma, karikázva

5-6 szelet levegőn szárított sonka, szeletelve

 

Öntet:

fél citrom leve

4 evőkanál olivaolaj

1 evőkanál mustár

1 teáskanál méz

egy csokor petrezselyemzöld, aprítva

só, bors

 

A sonkát és a pórét serpenyőben kicsit megpirítom, salátástálba teszem.

A zöldbabot megpárolom, a cukorborsót leforrázom, és a fehérbabbal együtt a tálba teszem.

Az öntet hozzávalóit összekeverem, és a zöldségekkel összeforgatom.

Behűtöm, lágytojással tálalom.