Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Bisztró saláta baconnal, bébispenóttal

2009.04.17

 

 

 

Hozzávalók:

6 szelet bacon, kisebb szeletekre vágva

20 dkg gomba, szeletelve

2 szelet rozskenyér, nagyobb kockákra vágva

12 dkg zöldbab

10 dkg bébispenót

 

Öntet:

1 evőkanál víz

1 evőkanál mustár

1 evőkanál vörösborecet

3 evőkanál olivaolaj

1 gerezd zúzott fokhagyma

só, bors

 

Előkészületek:

-      a zöldbabot forró, sós vízben kicsit megfőzöm,

-      a szalonnát forró serpenyőben ropogósra sütöm (ha nagyon húsos, olivaolajat öntök alá), és kiszedem

-      a szalonna visszamaradó zsírján a kenyérkockákat megpirítom, és kiszedem,

-      végül a gombát pirítom át, kevergetve 1-2 percig,

-      összekeverem az öntet hozzávalóit.

 

A megpirított hozzávalókat kihűtöm, salátástálba teszem, rászórom a spenótlevelet és az öntettel összeforgatom, majd tálalom.

Forrás: GoodFood

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.