Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csirkés Caesar saláta

2009.05.15

Kép

Ismét egy olyan saláta, amelynek több változata is lehet, de az alap mindenhol római saláta, parmezán és kruton  szardellás öntettel. Ezt gyakran kiegészítik még csirkehússal. (Sajnos éttermekben Caesar néven eléggé érdekes kreálmányokat is lehet enni: uborkával, zöldpaprikával, paradicsommal, hagymával és joghurtos öntettel koronázott tálat is hoztak már nekem; ami bizonyára finom, de nem akkor, ha Caesar salátára vágyom!)

 

Az általam készített változat hozzávalói:

római saláta (na jó, lehet más hasonló karakterű zöldsaláta), darabokra tépkedve

sült csirkemell, feldarabolva

pirított kenyérkockák

parmezánsajt

 

és az öntet:

két tojás sárgája

1 zúzott fokhagyma

1 evőkanál szardellakrém

1 evőkanál mustár

2 evőkanál vörösborecet

1 evőkanál kapribogyó, aprítva

fél csésze olivaolaj

maréknyi reszelt parmezán

só, bors.

 

A salátát, csirkét és kenyérkockákat tányérra rendezem. Az öntet hozzávalóit összekeverem, rálocsolom a salátára, és  parmezánforgácsokat szórok rá.