Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cukkinisaláta

2009.07.23

Most könnyű vacsora volt nálunk ez a cukkinisaláta, de nagyon finom kísérője nyáron a sülteknek, halaknak is.

Kép

 

80 dkg cukkini, fél cm-es karikára vágva

1,2 dl víz

2 evőkanál citromlé

3 evőkanál olaj

 

öntet:

4 evőkanál olivaolaj

5 evőkanál vörösborecet

1 késhegynyi mustár

1 késhegyni cukor

2-3 evőkanál aprított kapor

só, bors

 

Egy serpenyőben  felhevítem az olajat, beleteszem a cukkinit, és pár percig pirítom, majd felöntöm a vízzel, citromlével, sóval ízesítem, és megpárolom.

Közben az öntet hozzávalóit egy salátástálban összekeverem, majd beleöntöm a cukkinit (párolólével együtt).

Behűtve tálalom.

Forrás: „Planétás” receptkártya