Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Édesköményes uborkasaláta

2012.06.21

Ha eddig csak nézegetted a zöldségesnél az édeskömény-gumókat, de nem merted megvenni, akkor itt az alkalom, hogy egy egyszerű receptben kipróbáld!

 

p1160758s.jpg

Hozzávalók:

1 kígyóuborka

1 édeskömény-gumó

1 evőkanál kapribogyó

15 dkg majonéz

1 evőkanál mustár

fél citrom leve és reszelt héja

 

Az uborkát hosszában félbevágtam, a közepéről kikotortam a magokat. Vékony szeletekre vágtam és egy tálba téve megsóztam.

A köményt hosszirányban negyedeltem és szintén vékony szeletekre vágtam.

Egy tálban összekevertem a majonézt, mustárt, kapribogyót, citromlevet és –héjat, az édesköményt, és a kinyomkodott uborkát.

Ízlés szerint kevés sóval és friss borssal lehet még fűszerezni.

Érdemes fogyasztás előtt legalább fél-egy órával elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.