Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gerslisaláta zöldségekkel

2011.09.23

Ez a saláta sokkal finomabb lett, mint azt a főzés előtt gondoltam!

Az elkészítése pedig ismét nem igényel különösebb ügyességet és időt.

 

p1150062s.jpg

 

Hozzávalók:

1 dl hántolt árpa (gersli)

1 kis padlizsán

1 fej vöröshagyma

1 piros húsú paprika, pl. kápia

3 paradicsom

ízlés szerint egy kis zöldfűszer (ami nálam petrezselyem és snidling volt)

 

öntet:

3 evőkanál olivaolaj

1 evőkanál balzsamecet

1 teáskanál citromlé

só, bors

és aki szereti, egy pici zúzott fokhagymát is adhat hozzá.

 

Először sós vízben megfőztem a gerslit.

Közben a hagymát, paprikát és padlizsánt kockára vágtam és egy serpenyőben – kevés olajon – puhára pároltam. Picit sóztam közben. 

Salátástálban összekevertem a leszűrt, főtt gerslit, a párolt zöldségeket és a kockára vágott friss paradicsomot.

Hozzáadtam az aprított zöldfűszereket és az öntettel jól elkevertem.

Behűtve tálaltam.

 

p1150057s.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.