Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kolbászos meleg saláta

2010.02.11

Ez egy laktató, kiadós saláta, téli estékre!

Kép

Hozzávalók:

2 adag salátalevél, vegyesen

15 dkg gyulai kolbász, karikákra vágva

1 avokadó, meghámozva és felszeletelve

10-15 db koktélparadicsom, félbe-negyedekbe vágva

2 evőkanál balzsamecet

1 csipet barnacukor

olivaolaj

2 szelet rozskenyér

 

A rozskenyeret kis kockákra vágom, és sütőben megpirítom.

A salátaleveleket, az avokadót és a kenyérkockát salátástálba teszem, olivaolajat öntök rá, és jól átforgatom, majd tányérokra osztom.

Egy serpenyőben a kolbászt megsütöm, hogy a zsírja kisüljön, majd hozzáadom a paradicsomot és 1-2 percig tovább sütöm, hogy a paradicsom kissé megpuhuljon. Rászórom a cukrot, ráöntöm a balzsamecetet, és még egy percig párolom, majd a salátalevelek tetejére teszem.

Forrás: GoodFood

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.