Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Langyos babsaláta sült paradicsommal

2010.08.12

Nem kifejezetten könnyű, nyárias saláta, de önmagában nagyon jó kis vacsora. De elképzeltem, hogy pl. sült hús mellé is nagyon finom köret lehet belőle.

Kép

1 doboz fehérbab konzerv (400 gramm bruttósúlyú)

5 dkg füstölt kolbász, vékonyan felkarikázva

15-20 dkg koktélparadicsom, félbevágva (ha nagyobbak, akkor negyedelve
1 kisebb fej lilahagyma, felkockázva

1-2 marék rukola (vagy más leveles zöldsaláta)

1 evőkanál balzsamecet

1 evőkanál méz

só, bors, olivaolaj

 

A sütőt előmelegítem 190-200 fokra. A darabolt paradicsomot sütőlapra teszem, sóval, borssal fűszerezem, kevés olivaolajjal meglocsolom, és kb. 20-30 percig sütöm.

Közben a babot leszűröm, és salátástálba teszem.

Egy serpenyőben a kolbászkarikákat megsütöm, és – zsírja nélkül – a babhoz adom.

A kisült kolbászzsírt kiöntöm, már nem kell. Helyette kevés olivaolajat teszek a serpenyőbe, és megpirítom rajta a hagymát – ez kb. öt percig tart. Hozzáadom a balzsamecetet, egy percig forralom, majd a mézet is hozzáadom. A tűzről leveszem, elkeverem, szükség szerint picit sózom-borsozom, és a babra öntöm.

A kisült paradicsomot is a salátástálba teszem, óvatosan átforgatom, és tányérokra osztom (két adag lesz belőle), a tányéron rukolaleveleket szórok hozzá.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.