Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Majonézes halsaláta

2009.08.26

A halsalátám többféle „treszka” recept kombinálásával készült, szerintem a hozzávalók aránya tetszőleges. A tegnapi adag nagyon finom lett, le is írom a mennyiségeket. Sajnos nagyon színtelen, a fotón nem igazán mutatós :(

Kép

 

10 dkg pácolt heringfilé

1 nagy sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

2 csemegeuborka

maréknyi ecetes gyöngyhagyma

2 dl majonéz

só, bors, citromlé

 

A répát és petrezselyemgyökeret megfőzöm, kihűtöm és lereszelem (a fehérrépának a belső, fás részét nem!)

A csemege uborkát szintén lereszelem, a hagymát és a heringet feldarabolom.

Mindent keverőtálba teszek, ráöntöm a majonézt, és ízlés szerint sót, borsot, citromlevet adok hozzá.