Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Meleg céklasaláta marhahússal

2009.09.25

 

Kép

Hozzávalók:

 

2 szelet marha fehérpecsenye

1 nagy fej lilahagyma, vékony karikára vágva

25 dkg főtt cékla, felkarikázva

20 dkg konzerv csicseriborsó  (vagy házilag megfőzött)

5 dkg rukola

olaj, só, bors.

A hússzeleteket sózom, borsozom, és egy jól felforrósított serpenyőben, kevés olajon, mindkét oldalán 2-3 percig sütöm, majd kiveszem, és tálalásig pihentetem.

A serpenyőben visszamaradt olajon a hagymát 2-3 perc alatt megfonnyasztom, ráteszem a céklát és a hőmérsékletet a legkisebb fokozatra véve, kevergetve a céklát átmelegítem, majd hozzáadom a csicseriborsót is. Szükség szerint sóval, borssal ízesítem.

Egy tányérra elrendezem a rukolát, ráteszem a céklát, majd a vékony csíkokra vágott húst is.

Forrás: GoodFood