Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Orosz saláta

2010.04.21

 

Ez a saláta inkább téli, mint tavaszi, és nagyon laktató!

Kép

5 kis krumpli, megfőzve, cikkekre vágva

3 keményre főtt tojás

1-1 maréknyi zöldborsó és zöldbab,  megpárolva

3 sárgarépa, felkarikázva és megpárolva

1 doboz tonhalkonzerv

1 evőkanálnyi kapribogyó

8-10 fekete olajbogyó, karikákra vágva

3-4 ecetes uborka, kis kockákra vágva

snidling (vagy petrezselyem vagy kapor)

 

Öntet:

8 evőkanál majonéz

fél citrom leve

csipet só, bors és fokhagymasó (vagy egy zúzott fokhagyma)

 

A főtt zöldségeket tálra rendezem, ráteszem a tonhalat és a cikkekre vágott keménytojást, rászórom az olajbogyót, kapribogyót és az ecetes uborkát is. Az öntet hozzávalóit jól összekeverem, a salátára locsolom, és friss zöldfűszerrel ízesítem.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

összhang

(Róki, 2015.12.09 00:17)

Szerintem ez a saláta is finomabb lehet, ha teljesen összekeverjük a hozzávalókat egy tálban, a bőséges öntettel együtt. Különben nem érnek össze az ízek.