Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tabouleh

2009.07.21

Kép

Frissítő nyári saláta, vacsorára önálló fogásként is megállja a helyét.

 

20 dkg bulgur (búzatöret)

3,5 dl forró víz

 

1 közepes kígyóuborka, kis kockára vágva

4 paradicsom, kis kockára vágva

1 újhagyma v. póréhagyma, kockára vágva

 

öntet:

fél dl olivaolaj

fél dl citromlé

1 gerezd zúzott fokhagyma

1 csokor aprított petrezselyem

1-2 evőkanálnyi aprított mentalevél

 

 

A bulgurt lábosba teszem, leöntöm a forró vízzel, és fedő alatt, lassú tűzön megfőzöm (magába szívja az össes vizet).

Közben az öntet hozzávalóit egy salátástálban összekeverem. A megfőtt bulgurt hozzákeverem, és néhány óráig hűtően pihentetem, majd a többi hozzávalóval összeforgatom.