Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tárkonyos-csirkés káposztasaláta

2009.03.11

„A” hozzávalók:

25 dkg káposzta, felszeletelve

25 dkg csirkemellfilé, csíkokra vágva és vajon megsütve

4-5 db ecetes uborka, felkockázva

2 evőkanál kapribogyó

1 szál póréhagyma, felkarikázva, kicsit olajon megpirítva

 

„B” hozzávalók:

1 dl tejszín

fél dl majonéz

1 evőkanál tárkonyecet

1 csapott evőkanál mustár

fél evőkanál méz

1 csapott evőkanál tárkony

só, bors

 

 

A felszeletelt káposztát besóztam, és rövid ideig állni hagytam, majd kicsavartam. 

 

Az  „A” hozzávalókat egy salátástálba tettem. A „B” hozzávalókat összekevertem, ráöntöttem a salátára, összeforgattam, és tálalás előtt fél órára behűtöttem.

Forrás: Stahl