Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Téli Nicosia-i saláta

2009.03.07

 

Kép

 

2 nagyobb krumplit kefével lesikáltam, vékony – kb. fél centis – karikákra vágtam. Megsóztam, ráöntöttem egy kanál olajat, jól összekevertem, és sütőpapírra téve, 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem (félidőben megforgattam).

Közben két tojást lágytojásnak megfőztem,  egy-egy nagy maréknyi bébispenótot és rukkolát megmostam, leszárítottam.

Elkészítettem az öntetet:

2 evőkanál vörösborecetet,

2 evőkanál olivaolajat,

4 db apróra vágott aszalt paradicsomot,

1 evőkanál kapribogyót,

1 doboz tonhalkonzervet és

egy aprított, kevés olajon megfonnyasztott póréhagymát összekevertem.

Majd belekevertem a krumpliszeleteket és a zöldeket is, és a félbe vágott tojást a tetejére téve tálaltam.

Forrás: GoodFood