Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tésztasaláta csirkével

2009.08.31

 

Kép

 

 

17 dkg tészta (orsó, szarvacska, masni – bármilyen kis alakú tészta jó)

25 dkg főtt csirkemell, kockákra vágva

3 dkg vaj

1,5 dl tejszín

2 evőkanál citromlé

fél citrom reszelt héja

1 póréhagyma, kis kockára vágva

1-1 teáskanál kakukkfű, metélőhagyma

só, bors

némi zöldsaláta

 

A tésztát kifőzöm, lecsepegtetem és lehűtöm.

Közben egy serpenyőben a vajat felolvasztom, beleteszem a pórét, a kakukkfüvet, metélőhagymát, citromhéjat és –levet, beleöntöm a tejszínt is. Egy-két percig forralom, sózom, borsozom, majd a salátástálba öntöm. Hozzáteszem a csirkehúst is.

Összeforgatom és behűtöm, majd tálalás előtt friss zöldsaláta leveleket keverek bele.