Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tonhalas tésztasaláta

2010.11.18

Azon túl, hogy finom, azért szeretem még ezt a tésztasalátát, mert egyrészt szinte mindig van itthon mindegyik hozzávaló, másrészt az elkészítési ideje pont annyi, amennyi a tészta főzési ideje.

 

Kép

 

Hozzávalók 2 személyre:

20 dkg masnitészta

16 dkg olajos tonhal (konzerv)

2 evőkanál kapribogyó

20 db fekete olivabogyó, feldarabolva

1 szardellafilé

1 kis gerezd zúzott fokhagyma

3 evőkanál citromlé

bő fél dl olivaolaj

só, bors

1 csomag petrezselyemzöld aprítva

 

A tésztát megfőzöm, és – mivel saláta lesz belőle – hideg vízzel leöblítve lehűtöm és lecsepegtetem.

Közben a tonhalkonzervet is lecsepegetem és egy nagyobb salátástálba teszem. Hozzáadom az olivabogyót, kapribogyót, szardellát, fokhagymát, citromlevet és az olivaolajat, ízesítem sóval és borssal, majd jól összekeverem őket. Beleteszem a tésztát és a petrezselymet is, átforgatom és tálalás előtt legalább fél órát hűvös helyen tartom, hogy az ízek összeérjenek.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szonyiliza@gmail.com

(liventa, 2011.08.25 13:26)

Most ezt azértis kipróbálom -- legfeljebb langyosra hagyom összeérni...

Tésztasaláta

(Oliva, 2010.11.29 10:11)

Örülök, hogy ízlett! Köszönöm, hogy szóltál, beírom a sót és borsot! (többek között ezért is van lehetőség a hozzászólásra, hogy lehessen jelezni a hibákat, elírásokat is.)

Tésztasaláta

(répafül, 2010.11.27 06:37)

Szia Oliva!
Éppen most készült el a tésztasaláta és még hűtés előtt megkóstoltam. Valami nagyon finom-)) Nálam más tésztából készült, de ez egy dolog, mert nekem a háromszínű durum orsótészta a kedvencem. Ha nem bántódsz meg szólok, hogy az összeállításnál is be kellene írni a sót és a borsot.
Nagyon köszönöm a receptet-))