Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Üvegtészta saláta garnélával

2009.01.22

 

Kép

Sok ételt készítek a tv-s főzőműsorok alapján, ez is ilyen.

 

Egy maréknyi babcsírát és héjas cukorborsót leforrázok. Forró vízzel leöntök kb.12 dkg üvegtésztát, és állni hagyom, hogy megpuhuljon.

 

Öntet:

1 ek. reszelt gyömbér

1 fokhagyma lereszelve

1 chili aprítva

½ lime leve

2 ek. halszósz

2 ek. víz

pici cukor

1,5 tk étolaj

csepp szezámolaj.

 

A fenti hozzávalókból öntetet keverek, és beleteszek 10-15 dkg garnélát.

 

A tésztát leszűröm, salátástálba teszem, beleteszem a garnélát az öntettel és egy marék petrezselymet, majd összeforgatom, és tálalom.

(Van, amikor egy kis surimi-t is teszek bele).

Forrás: Nigella