Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sajtos-magos hajtovány

2015.06.01

Hozzávalók a tésztához:

80 dkg finomliszt

5 dl langyos tej

5 dkg élesztő

1,5 dl étolaj

1 evőkanál só

1 teáskanál cukor

A töltéshez:

10-15 dkg reszelt sajt, 2 tojássárgája, 18 dkg puha vaj

 

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom, és a többi hozzávalóval megdagasztom, majd fél órát kelesztem.

Közben elkészítem a tölteléket: 2 tojássárgáját 18 dkg puha vajjal elkeverek, sóval, fehérborssal és szerecsendióval ízesítem.

A megkelt tésztát négy részre osztom. Egyenként téglalap alakúra nyújtom, megkenem a vajas krémmel, reszelt sajtot szórok rá, és feltekerem. (Én az utóbbi időben reszelt sajt nélkül sütöm, úgy is nagyon finom!) A rudak tetejét megkenem egy tojássárgája és egy kanál tejföl keverékével, majd éles késsel háromszögekre vágom. Sütőlapra teszem (ne túl közel egymáshoz), a tetejére magokat szórok és 180 fokon készre sütöm.

image2.jpg