Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sós keksz

2015.01.04

Ezt a receptet akkor használom, ha formára szaggatott kekszeket szeretnék készíteni: mivel sem sütőpor, sem élesztő nincs benne, így sütés közben nem híznak a kekszek és szépen megőrzik formájukat.

 

A rozmaring helyett más ízesítőt is lehet használni, de érdemes valamilyen fűszerrel mindenképpen feldobni az ízét.

 sos.jpg

Hozzávalók két tepsinyi mennyiséghez:

 

20 dkg liszt

17 dkg vaj

12 dkg reszelt sajt

1 teáskanál aprított friss rozmaring

1 teáskanál só

tetejére: 1 tojássárgája

 

A hozzávalókat összegyúrom (hogy könnyebben menjen, a vajat vékonyra szeletelve teszem a keverőtálba). Ha nem akar összeállni a tészta, 1 evőkanálnyi vizet tehetünk hozzá.

Ezután lisztezett felületen fél cm vastagra nyújtom, kiszaggatom, tepsibe teszem (a tepsibe kell sütőpapír). A tetejét tojássárgájával megkenem (extra feltétként meg lehet szórni szezámmal stb.)

180 fokon kb. 20-25 perc alatt sül meg.