Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Édesköményes gnocchi garnélával

2017.05.22

img_4118.jpg

Hozzávalók két főre:

2 adag gnocchi

2 édesköménygumó, vékonyra szeletelve

1 citrom leve és reszelt héja

5 dkg mascarpone vagy más tejszínes krémsajt

2 dl tejszín (nem főzőtejszín!!)

kis csomó aprított petrezselyemzöld

1 gerezd fokhagyma

olívaolaj

12 nagyobb garnéla

A garnélákat forró olívaolajban 1 perc alatt megsütöm, a serpenyőből kiveszem, és tálalásig melegen tartom.

A felszeletelt édesköményt két evőkanálnyi olívaolajon, közepes lángon sütni kezdem. 3 perc után hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd kevergetve aranyszínűre sütöm (ez kb. 10 perc). Ekkor hozzáöntöm a citromlevet, és mehet bele a citromhéj, petrezselyem, krémsajt és a tejszín is. Még egy percig főzöm, hogy a krémsajt szépen elolvadjon a tejszínes szószban. Hozzákeverem az időközben kifőzött gnocchit és a garnélákat, majd rögtön tálalom.

Tipp: gnocchi helyett szélesmetélttel is készíthető!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ferenclegradi@gmail.com

(feri, 2017.05.24 23:55)

Finom.........