Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Garnélával töltött ravioli paradicsomos mártással

2011.01.05

 

Egy jó kis olaszos tészta? Jöhet!!

Kép

Hozzávalók 20-22 darabhoz:

 

A tésztához:

2 tojás

20 dkg liszt

 

A töltelékhez:

40-44 db garnélarák

1 fej fokhagyma

1 evőkanál aprított petrezselyemzöld

kevés vaj

 

A paradicsommártáshoz:

1 zellerszár

1 nagy sárgarépa

1 fej hagyma

1 fokhagyma

3-4 dl paradicsomlé

fél dl szárzaz fehérbor

olivaolaj, só, bors, bazsalikom

 

Először a mártást készítem el. Az összes zöldséget kis kockára aprítom és olivaolajon megpirítom. Hozzáöntöm a bort, felforralom, majd beleöntöm a paradicsomlevet és fűszerezem. Lefedve lassan főzöm, kb. 45 percig.

 

A töltelékhez egy serpenyőbe kevés vajat teszek, hozzáadom az összezúzott fokhagymát és a garnélát. Pár percig kevergetve pirítom, majd belekeverem a petrezselymet is, és félreteszem hűlni, amíg a tészta elkészül.

 

A tésztához a tojást a liszttel összegyúrom és vékonyra sodrom. Nagyobb fánkszaggatóval vagy pohárral kör alakú tésztákat szaggatok ki belőle (kb. 8 cm átmérőjűeket). A tészta egyik felére 2 garnélát teszek, majd a tésztakorong szélét – vízbe mártott ujjammal – körben benedvesítem (ettől jól összetapad a tészta).

Kép

A tésztalapocskát félbehajtom, összenyomom, villával is lenyomkodom – így már biztosan nem fog kinyílni főzés közben.

Kép

Lobogó forró, sós vízben 2-3 perc alatt kifőzöm a raviolikat és a mártásra szedve, frissen reszelt parmezánnal meghintve tálalom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.