Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gombás galuska

2010.08.28

Ha szereted a tojásos galuskát, próbáld ki ezt is! Csak egy icipicivel van több munka vele!

Kép

Hozzávalók 4 adaghoz:

25 dkg gomba, kis kockákra vágva

1 fej hagyma, felaprítva

aprított, friss petrezselyemzöld

15 dkg túró

1 dl tej

3 dl tejföl

3 tojás

50 dkg liszt

3 dkg vaj

5 dkg reszelt sajt

só, bors, étolaj

 

A hagymát kevés olajon megdinsztelem, rádobom a gombát és fedő alatt megpárolom, majd fedő nélkül zsírjára pirítom.

Ezalatt 2 tojást lazán felverek, hozzáadom a túrót, tejet, a tejföl egyharmadát, a dinsztelt gombát és a lisztet. Sóval és borssal ízesítem, és összekeverem úgy, hogy galuskatészta sűrűségű legyen.

Lobogó forró vízbe szaggatva kifőzöm, majd leszűröm, tálba teszem és rögtön összekeverem az olvasztott vajjal, majd hozzákeverem a maradék tojás, tejföl és sajt keverékét.

Forró sütőben addig sütöm, míg a teteje kicsit megpirul.

 

Kép

Tippek:

Érdemes nagyobb tepsibe, vékonyan elteríteni, így nagyobb felületen lesz ropogós.

Én két adagot csináltam, de csak a galuskához adott tej, tojás és liszt mennyiségét feleztem, a gombát nem, így gazdagon gombás lett.

Most nem hagyományos túró, hanem krémes-rögös „cottage cheese” volt itthon, és a kész galuskába is érezhetően megmaradtak a nagy, finom túrórögök.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.