Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Lasagne

2009.12.12

 

Kép

Hozzávalók:

 

1 csomag lasagne tészta

 

A bolognai szószhoz:

1 nagy fej hagyma, aprítva

1 szál szárzeller, aprítva,

fél kg darált hús

2 kisebb sárgarépa lereszelve

fél liter passzírozott paradicsomlé

1 kis pohárka száraz fehérbor

olivaolaj, só, bors, friss bazsalikom, oregano.

 

A hagymát, zellert és répát olivaolajon kicsit megpirítom. Hozzáadom a húst, és kevergetve addig pirítom tovább, míg a hús is elveszti nyers színét. Ekkor beleöntöm a bort, kicsit forralom, hogy az alkohol elpárologjon, majd felöntöm paradicsomlével, és fűszerezem. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzöm (legalább egy óra, de ha tovább főzöm, még finomabb!)

 

Közben besamelmártást készítek 5 dkg vajból, 5 dkg lisztből és fél liter tejből.

 

Összeállítás:

Egy tepsi aljára vékonyan besamelt kenek, erre jön a tészta, majd a besamel-szósz-tészta ismétlődik addig, míg tartanak a hozzávalók. A tetejére besamel kerül, amit sajttal megszórok. Sütőben kb. 40 perc alatt megsütöm.

 

A bolti, száraz lasagne tésztát nem kell előfőzni, mert a mártás nedvességétől megpuhul.

Én most házilag készítettem a tésztát is, és szerintem ezentúl ez gyakran így lesz, mert lett egy jó kis tésztanyújtó gépem.

A tésztát 40 dkg lisztből és 4 tojásból gyúrtam. Semmi más nem kell bele. (na jó, nem én gyúrtam, hanem a késes robotgépem készítette el egy pillanat alatt).

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.