Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Pappardelle zöldségekkel

2009.04.29

Ez a recept jó kiinduló ötlet lehet maradék zöldségek felhasználására.

 

Kép

 

Ami volt a hűtőmben:

egy kisebb fej brokkoli

egy fél padlizsán

némi aszalt paradicsom

2 dl tejszin

kevés fehérbor

és még: 20 dkg tészta, 2-3 fej fokhagyma, olivaolaj.

 

A tészta kifőzéséhez vizet forralok, majd előbb a rózsáira szedett brokkolit főzöm benne 3 percig, utána kihalászom a brokkolit, és a tésztát is megfőzöm.

A brokkolit felaprítom.

Közben egy serpenyőbe olivaolajat öntök, és kicsit megpirítom rajta az összezúzott fokhagymát. Rádobom a kockára vágott padlizsánt és kevergetve megpirítom – fel fogja szívni az összes olajat. Ekkor rálöttyintek egy kevés száraz fehérbort, kicsit forralom, majd hozzáadom a brokkolit, a felaprított aszalt paradicsomot, és a tejszínt. Kanalazok bele a tészta főzővízéből (a keményítőtől krémesebb lesz a szószom), és rövid ideig forralva besűrítem a mártást. A kifőtt tésztával összeforgatva tálalom.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.