Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Paradicsomos pesto-s tészta

2011.08.31

Minap fél szemmel néztem a tévében  egy olasz főzőműsort, és annyira megragadott ennek a recept egyszerűsége és a kész étel látványa, hogy már másnapra el is készítettem vacsorára. Nem csalódtam, nagyon finom ez a tészta!

 

p1140881s.jpg

Hozzávalók:

20 dkg tészta (én most cavatelli-t használtam)

2 szál újhagyma, felaprítva

6 paradicsom, kimagozva és kis kockákra vágva

1 dl száraz fehérbor

2 evőkanál bazsalikomos pesto*

2 maréknyi garnéla

só, bors

olivaolaj, vaj

 

*A pesto készítése: 1 evőkanálnyi fenyőmagot szárazon, serpenyőben kicsit megpirítottam.

A kihűlt magokat 1 gerezd fokhagymával, 10 nagy bazsalikomlevéllel, 2-3 evőkanál olivaolajjal és 1-2 evőkanálnyi reszelt parmezánnal összepürésítek (én mozsárban szoktam, de lehet botmixerrel is).

Nagyobb adag is készíthető, hütőben, lezárt üvegben eláll.

 

Tészta elkészítése: 

Egy serpenyőben olivaolaj és kevés vaj keverékén 3-4 percig dinsztelem a hagymát. Ráöntöm a bort, forralom 1 percig, majd beleteszem a paradicsomot. Közepes lángon főzöm 6-8 percig. Sózom, borsozom, beleteszem a pesto-t és a garnélákat, majd további 2-3 perc alatt készre főzöm.

Közben a tésztát is kifőzöm, leszűröm és a szószba keverem.

Tálaláskor frissen reszelt parmezánt szórok rá.

 

p1140873s.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.