Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Penne sütőtökkel és fűszeres húsgolyókkal

2016.05.16

A sütőtök édessége remekül ellensúlyozza a húsgolyók fűszerességét; tésztarajongók mindenképpen próbálják ki ezt a receptet.

sutotokos_penne.jpg

Hozzávalók két főre:

20 dkg penne tészta

15 dkg darált sertéshús (zsírosabb húsrészből)

2 csészényi sült sütőtök, felkockázva

5 zsályalevél, nagyobb darabokra tépkedve

2 csésze húsleves

1 dl száraz fehérbor

1 fej hagyma, felaprítva

2 gerezd fokhagyma felszeletelve

1 gerezd fokhagyma apróra vágva

só, bors, őrölt kömény, őrölt szerecsendió

olívaolaj

 

A húst az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel és szerecsendióval jól elkeverem, majd pici (max. cseresznye méretű) golyócskákat formázok belőle.

Egy serpenyőben 3 evőkanál olívaolajat forrósítok, megsütöm benne a húsgolyókat, majd szűrőlapáttal kiveszem, melegen tartom.

A maradék olajban (szükség esetén még egy kicsit öntök hozzá) közepes lángon megpirítom a hagymát, a szeletelt fokhagymát és a zsályát. Amikor már aranyszínű, hozzáöntöm a bort. Felforralom, majd beleöntöm a levest is, és közepes lángon addig főzöm, amíg kb. a felére fogy a leves – eközben a hagyma is puhára fő. Hozzáadom a félretett húsgolyókat, a sütőtököt, és pár percig még főzöm.

Időközben a tésztát is kifőzöm, és a raguval összeforgatva, parmezánnal megszórva tálalom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.